Справа «Авіакону»: суд відпустив підозрюваного

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про обрання запобіжного заходу представнику офшорної компанії.

Суд відпустив під особисте зобов'язання представника офшорної компанії Юрія Крижалка, якого підозрюють у причетності до нанесення збитків державному підприємству «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» на суму понад 13 мільйонів гривень.

Таке рішення 24 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 7 травня суд повторно відправив Крижалка під нічний домашній арешт, а також поклав на нього низку обов'язків, зокрема, прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Своє клопотання прокурор САП обґрунтовував тим, що сторона захисту продовжує знайомитись з матеріалами слідства, а ризики перешкоджання правоохоронцям не зменшилися. За даними прокурора, Крижалко протягом 2017-2018 років 249 днів перебував за кордоном, наприклад: у Литві, Латвії, ОАЕ, Грузії, Єгипті, Австрії, Естонії, Таїланді та інших країнах.

Не погодившись з таким рішенням, адвокати підозрюваного подали скаргу. Вивчивши її, судді задовольнили і скасували запобіжний захід Крижалку.

Втім прокурор САП подав нове клопотання, в якому просив застосувати до Крижалка запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладанням низки обов'язків. Вивчивши його, суддя задовольнив частково. Так, суд відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання, проте поклав на Крижалка лише 3 обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними.

Нагадаємо, суд пом'якшив запобіжний захід екс-заступника директора «Авіакону». Раніше Апеляційний суд залишав його під домашнім арештом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: