У справі отруєння Скрипалів з'явився ще один підозрюваний – Bellingcat

Читать на русском
Денис Сергєєв прибув до лондонського аеропорту Хітроу 2 березня, 4 березня він полетів із міста - в день, коли й сталося отруєння Скрипалів.

Третій підозрюваний в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Денис Сергєєв, якого раніше називали офіцером російської розвідки під вигаданим ім'ям Сергій Федотов, міг керувати діями двох інших підозрюваних із Лондона.

Про це свідчить розслідування Bellingcat, пише «Слово і Діло».

У матеріалі йдеться, що у Дениса Сергєєва може бути звання генерал-майора, він служить в Головному управлінні Генштабу російського Міноборони. Незалежні джерела підтвердили журналістам, що він був керівником двох інших підозрюваних Мишкова і Чепіги та під час перебування в Лондоні зв'язувався із офіцерами вищого рангу, які перебували в Москві.

Денис Сергєєв прибув до лондонського аеропорту Хітроу 2 березня, 4 березня він полетів із міста - в день, коли й сталося отруєння Скрипалів. Ймовірний співробітник ГРУ жив в британській столиці поруч із вокзалом Паддінгтон.

Журналісти порівняли дані білінгу телефону Сергєєва поліції про переміщення двох інших підозрюваних Мишкова і Чепіги під вигаданими іменами Руслана Бошірова і Олександра Петрова. Слідчі стверджують, що в цей день у Сергєєва був час на зустріч із ними. Після цього Бошіров і Петров поїхали в Солсбері.

Джерела ВВС припускають, що єдиний номер, на який дзвонив Сергєєв, міг належати його зв'язному з російської розвідки. Номер відображався під назвою Амір-Москва і зареєстрований на звичайну сім-карту, однак не був пов'язаний ні з однією із веж мобільного зв'язку та протягом кількох років нікому не належав.

У Лондоні Сергєєв відповів на десять дзвінків із цього номеру, сам набрав номер лише один раз - перед своїм від'їздом із вокзалу Паддінгтон 4 березня.

Інформація Bellingcat показує, що Сергєєв бував у Британії й раніше - в 2016 та 2017 років роках. Причому в 2017 році він перебував у країні в той же час, що й Мишкін. Слідчі вважають, що саме тоді сформувався план по отруєнню Скрипаля.

Нагадаємо, екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня 2018 року. Пізніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новичок», який виробляють в Росії. Встановлено, що головними підозрюваними в отруєнні є офіцери військової розвідки РФ Олександр Петров і Руслан Бошіров.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: