Суд відмовився зняти Бойка з виборів

Читать на русском
Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову про зняття з парламентських виборів співзасновника політичної партії Опозиційна платформа - За життя Юрія Бойка.

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову про зняття з парламентських виборів співзасновника політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сайті політсили.

Президентські вибори-2019: чому Схід за Бойка та ЗеленськогоЯвка на сході України, принаймні те, що ми бачимо від ЦВК, залишається в прогнозованому коридорі й відповідає реальності.

Як повідомляється, ще до початку засідання було зрозуміло, що «даний позов носить замовний характер і спрямований виключно на спробу перешкодити участі найбільш рейтингової опозиційної партії «Опозиційна платформа - За життя» та її засновника Юрія Бойка у позачергових парламентських виборах».

«Жінка з Одеси вимагала визнати, що Юрій Бойко є керівником іншої партії і на цій підставі скасувати постанову ЦВК про його реєстрацію кандидатом у народні депутати України», - пояснив юрист Олександр Пузанов.

Він підкреслив, що жодних правових підстав для задоволення позову не було.

«Позов абсолютно безпідставний. Юрій Бойко, згідно з державним реєстром, є співголовою партії «Опозиційна платформа - За життя». Ці дані достовірні, відповідно, у ЦВК були всі законні підстави, щоб зареєструвати його як кандидата в народні депутати», - підкреслив Пузанов.

«Ні старій владі, ні вже нової не дає спокою впевнена позиція нашої політичної сили. Йде тихе скочування вже не до політичної, а до правової проституції. Але у них нічого не вийде, тому що люди знають і розуміють, хто за цим стоїть, і 21 липня вони зроблять свій вибір», - підкреслив Василь Німченко.

У партії не виключили появи ще «якого-небудь рішення сільського суду про те, що Бойко є членом іншої політсили», але ставляться до цього спокійно.

«Ми ставимося до цього спокійно, бо всі ці спроби приречені на провал. Ми будемо захищати Юрія Бойка, правда і справедливість на нашому боці, тому переконаний, що як ми перемогли сьогодні, так переможемо і у всіх інших процесах, які, можливо, з'являться», - сказав Пузанов.

Нагадаємо, що згідно з останнім соцопитуванням, проведеним Соціологічною групою «Рейтинг», з тих, хто вже визначилися і готові проголосувати на виборах 21 липня, «Опозиційну платформу - За життя» підтримують понад 12% опитаних, вона впевнено займає друге місце в рейтингу партій-фаворитів парламентської гонки. На першому місці з результатом 45,3% «Слуга народу», третю позицію займає «Голос» - 8,4%, у «Європейської солідарності» - 7,2%, замикає п'ятірку «Батьківщина», її готові підтримати 7% респондентів. «Сила і честь» не долає п'ятивідсотковий бар'єр - у неї 3,4%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: