Україна запровадила мита на металургійну продукцію з РФ і Китаю

Читать на русском
Зазначено, що на російський корозостійкий прокат запровадять мита в розмірі 47,57%. При цьому на аналогічні товари з Китаю мита складуть 22,78 відсотка.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомляє, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі запровадила антидемпінгові мита на корозостійкий прокат із Росії та Китаю терміном на 5 років.

Ембарго та спецмита проти РФ: чи готова Україна до імпортозаміщенняУкраїна розширила список російських товарів, заборонених до ввезення на свою територію. Йдеться про цементну продукцію та фанеру.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

Зазначено, що на російський корозостійкий прокат запровадять мита в розмірі 47,57%. При цьому на аналогічні товари з Китаю мита складуть 22,78%.

«Для захисту українського виробника плоского прокату було вирішено застосувати антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну товарів походженням із Російської Федерації та Китаю терміном на 5 років. Для виробників, експортерів товару з РФ визначена ставка антидемпінгового мита на імпорт в Україну на рівні 47,57%, а для виробників, експортерів із Китайської Народної Республіки - 22,78%», - говориться в повідомленні міністерства.

Крім того, запровадили антидемпінгове мито на імпорт товарів із пінополіуринів незалежно від країни-походження в розмірі 11,22%.

Раніше Україна ввела спецмито на усі товари з Росії.

Також нагадаємо, 5 квітня набув чинності закон про підвищення експортного мита на металобрухт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: