У СБУ відповіли щодо «полонених Медведчука»

Читать на русском
Служба безпеки України не має офіційної інформації стосовно осіб, яких ватажки ОРДЛО нібито передають Києву за домовленністю з кумом Путіна Віктором Медведчуком.
Ілюстративне фото.

Служба безпеки України не має офіційної інформації стосовно осіб, яких ватажки ОРДЛО нібито передають Києву за домовленністю з Віктором Медведчуком.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві СБУ на її сторінці у Facebook.

В «ДНР» хочуть отримати 256 полоненихТак званий омбудсмен із "ДНР" Дарина Морозова запросила у влади України 256 осіб в рамках обміну всіх встановлених на всіх встановлених.

«Разом з тим ми готові до зустрічі на рідній землі всіх українців, які перебували у полоні бойовиків, і вважаємо це позитивом», - додають у спецслужбі.

Там нагадали, що одностороння передача Україною 15 осіб була здійснена ще 26 грудня 2016 року.

Нагадаємо, у четвер російські ЗМІ розповсюдили інформацію, що Медведчук домовився з ватажками окупантів Донбасу Денисом Пушиліним та Леонідом Пасічником на звільнення чотирьох полонених. За словами останнього, чотирьох людей буде у п'ятницю передано в Мінську Медведчуку.

Сам Медведчук дав зрозуміти на брифінгу, що вів переговори з особистої ініціативи і звільнення буде одностороннім.

У відповіль українські націоналісти провели акцію протесту біля Адміністрації президента. Вони вимагали від президента відреагувати на антиукраїнську діяльність одного з лідерів «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука і затримати його.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що всім учасникам процесу з обміну ув'язненими між Росією і Україною варто запастися терпінням. У Кремлі пропонували Києву закриті переговори щодо обміну ув'язненими.

Зокрема, президент України Володимир Зеленський під час інавгурації заявив, що першим кроком для початку діалогу з Росією стане повернення всіх українських полонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: