НБУ спростив проведення безготівкових розрахунків

Читать на русском
У Нацбанку відзначають, що скасування вимоги щодо оформлення картки із зразками підписів істотно скоротить і час, і витрати підприємців на оформлення документів.

Національний банк України скасував вимогу щодо оформлення картки із зразками підписів.

Про це в середу, 26 червня, повідомляє прес-служба НБУ, пише «Слово і Діло».

НБУ вводить в обіг банкноту в 1000 грн. Чи варто побоюватись інфляції?25 жовтня цього року Нацбанк планує ввести в обіг нову банкноту в 1000 гривень. Із чим це пов'язано та чи будуть негативні наслідки, знають експерти.

Крім того регулятор ввів повернення переказів банками без виконання розрахункового документа клієнта-платника, якщо ним не заповнений реквізит «Код країни нерезидента» одержувача.

У Нацбанку відзначають, що скасування вимоги щодо оформлення картки із зразками підписів істотно скоротить і час, і витрати підприємців на оформлення документів.

Крім того, Нацбанк передбачив можливість повернення коштів банками без виконання розрахункового документу клієнта-платника, якщо ним не заповнений реквізит «Код країни нерезидента» одержувача. Ця можливість введена регулятором із метою виконання банками вимог Закону України Про валюту і валютні операції за валютним наглядом за проведенням переказу коштів в нацвалюті на рахунки одержувачів-нерезидентів.

Раніше НБУ заявили, що скасування дрібних монет не прискорить інфляцію.

Також нагадаємо, НБУ прогнозує подорожчання електроенергії в Україні з липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: