НБУ подав скаргу на суддів у справі ПриватБанку

Читать на русском
Національний банк подав дві скарги на суддів до Вищої ради правосуддя дисциплінарні скарги на суддів Окружного адміністративного суду і Печерського районного суду.

Національний банк подав дві скарги на суддів до Вищої ради правосуддя дисциплінарні скарги на суддів Окружного адміністративного суду і Печерського районного суду, які в квітні ухвалювали рішення у справі ПриватБанку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ у четвер, 13 червня, передає «Слово і Діло».

За даними прес-служби, скарги подані на суддів Окружного адміністративного суду м.Києва Ігоря Качура, Володимира Келеберду, Віталія Амельохіна і суддю Печерського районного суду міста Києва В'ячеслава Підпалого.

НБУ звертає увагу, що між відкриттям Окружним адмінсудом міста Києва судового провадження за позовом Ігоря Коломойського (14 червня 2017 року) та ухваленням рішення (18 квітня 2019 роки) пройшло 22 місяці. Таким чином суддями були порушені строки розгляду адміністративної справи.

Крім того, під час розгляду позову судді Окружного адміністративного суду м.Києва не дотрималися принципів рівності всіх учасників процесу, оскільки ними було розглянуто збільшення позовних вимог без прийняття цих вимог до розгляду.

Щодо дій судді Печерського райсуду Києва Національний банк відзначає наступне: після прийняття 20 квітня відповідного рішення суддя Підпалий досі не склав повний текст рішення у справі. До того ж, на думку НБУ, в діях судді вбачається істотне порушення норм процесуального права, що призвело до порушення правил юрисдикції, оскільки суперечка щодо договорів поручительства, сторонами якої є юридичні особи, підлягає розгляду за правилами господарського судочинства, а не цивільного.

«З огляду на зазначені обставини Національний банк просить Вищу раду правосуддя залучити зазначених суддів до дисциплінарної відповідальності», - підкреслюється в повідомленні.

Раніше ПриватБанк виграв справу проти компанії Коломойського.

Також нагадаємо, ПриватБанк вимагає від Коломойського мільярди доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: