Гриневич анонсувала запуск системи електронного документообігу

Читать на русском
Міністерство освіти і науки України запустить в експлуатацію до кінця березня 2019 року систему електронного документообігу.

Міністерство освіти і науки України запустить в експлуатацію до кінця березня 2019 року систему електронного документообігу.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час прес-конференції за підсумками проекту щодо прозорого управління освітою (UTEMA) в понеділок, 4 березня, пише «Слово і Діло».

«Дві електронні системи, які створені під час роботи цієї програми, як раз допомагають нам із даними та з ефективнішим документообігом», - сказала Гриневич.

Відзначається, що система е-документообігу буде запущена в експлуатацію орієнтовно в кінці березня поточного року, відразу після отримання атестату відповідності для комплексної системи захисту інформації. За основу системи документообігу Міносвіти була взята система адміністрації президента із урахуванням особливостей бізнес-процесів міністерства - сервісу корпоративної електронної пошти для співробітників і доступності мобільної версії.

Крім того, за результатами проекту створена Інформаційна система збору та аналізу фінансових і статистичних даних діяльності установ сфери вищої освіти. Ця база актуалізує і аналізує в собі Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕПО), автоматичну систему «Е-звітність» Держказначейства і єдину інформаційну систему «Наука в університетах».

Відзначається, що в подальшому систему можна буде розширювати, інтегруючи до неї дані інших е-систем у сфері освіти.

Передбачається, що Інститут освітньої аналітики в 2019 році розробить портал відкритих даних, який включатиме дані з новоствореної е-системи, що дозволить надати доступ до даних для всіх зацікавлених осіб.

Проект UTEMA реалізовувався протягом 2016-2019 років за фінансової підтримки USAID в розмірі $997,2 тис.

Раніше Гриневич запевнила, що в Україні з'явиться інтернатура для молодих вчителів.

Також нагадаємо, міністр розповіла, як скоротилася черга в дитсадки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: