У КМДА розповіли, чи обов'язково київським школярам носити шкільну форму

Читать на русском
У Київській міській адміністрації повідомили, що це питання мають узгоджувати адміністрація школи і органи самоврядування.

Накази щодо використання форми в київських школах втратили чинність ще у 2008 році.

Про це йдеться у наказі №929 від 3 жовтня 2017 року директори департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олени Фіданян, передає «Слово і Діло».

«Накази Головного управління освіти Київської міської державної адміністрації від 04.05.2000 №96 «Про стан виконання Указу Президента України від 12.06.1996 р №417 «Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти» та Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03.06.2004 №189 «Про шкільну форму» втратили чинність у 2008 році», - сказано в документі.

У зв'язку з цим директорів до 1 грудня зобов'язують провести з органами самоврядування навчальних закладів обговорення щодо доцільності використання шкільної форми.

Відзначається, що з урахуванням пропозицій і рішень органів місцевого самоврядування пропонується у разі потреби підготувати відповідні зміни до статутних документів установ освіти.

Згідно з наказом, педпрацівники не мають допускати порушення етики спілкування зі школярами через відсутність шкільної форми.

Раніше Міносвіти рекомендувало школам провести урок пам'яті УПА.

Нагадаємо, що 25 вересня Порошенко підписав закон про освіту, який був розкритикований міжнародними партнерами через можливе обмеження прав національних меншин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: