Філарет звернувся до Зеленського за допомогою

Читать на русском
У постанові також йдеться про те, що УПЦ КП підтримує всі зусилля Зеленського спрямовані на зміцнення державності.

Почесний патріарх Філарет після проведення помісного собору звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням захистити Українську православну церкву Київського патріархату від зазіхань.

Про це йдеться в проекті постанови після проведення собору від 20 червня, передає «Слово і Діло».

«Звертаємося до Вас із проханням підтримати УПЦ Київського патріархату, захистити від посягань на її права, убезпечити від втручання у внутрішнє церковне життя, гарантувати свободу розвитку», - йдеться в постанові.

У постанові також йдеться про те, що УПЦ КП підтримує всі зусилля Зеленського спрямовані на зміцнення державності, подальшого продовження проєвропейського курсу, налагодження нормального економічного життя країни.

«Бачимо, що Ви маєте стати тим президентом, який почне реальну, а не уявну боротьбу з такою суспільною хворобою, як корупція», - йдеться у зверненні.

Відзначимо, що 20 червня у Володимирському соборі патріарх Філарет провів собор «на захист Київського патріархату». Під час нього було вирішено залишити у своїй власності всі майно (включаючи храми, монастирі, навчальні заклади) і банківські рахунки.

У ПЦУ вже пообіцяли прокоментувати проведення собору на прес-конференції о 15:00 20 червня.

Як раніше повідомлялося, ПЦУ проведе форум єдності одночасно з «собором» Філарета.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: