У Київському інституті розповіли про завантаженість в експертизах

Читать на русском
У столичному інституті експертиз Мін'юста розповіли, скільки видів експертиз проводиться у різних кримінальних провадженнях.
Київський науково-дослідний інститут судових експертиз

У Київському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства юстиції України не назвали дату, до якої вже призначені експертизи в кримінальних провадженнях, але вказали, що проведення експертиз у резонансних справах здійснюється в першочерговому порядку.

Про це йдеться у відповіді прес-служби КНДІСЕ на запит журналіста «Слова і Діла».

«У КНДІСЕ Міністерства юстиції України проводиться понад 90 видів експертиз різними експертами, за різними експертними спеціальностями, що зумовлює їх різне експертне навантаження. При цьому, проведення експертиз різної категорії складності навіть у межах однієї експертної спеціальності може доручатися різним експертам, залежно від їх досвіду, що також спричиняє відмінності в рівні навантаження фахівців», – йдеться в листі інституту.

Крім того, як повідомили в інституті, виконання досліджень при проведенні експертиз у резонансних кримінальних справах здійснюється у першочерговому порядку.

«Враховуючи викладене, як терміни виконання експертиз у КНДІСЕ, так і експертні навантаження фахівців є різними», – додали в КНДІСЕ.

Нагадаємо, суд на прохання захисту призначив експертизу у так званій «справі народного депутата Ярослава Дубневича» про заволодіння понад 93 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця». Раніше у справі нанесення збитків аеропорту «Київ» НАБУ призначило експертизу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: