Україна відкликає свого представника при Раді Європи

Читать на русском
Український міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що відкликає постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулебу для консультацій.

Український міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що відкликає постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулебу для консультацій у зв'язку з рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи про повернення російської делегації до ПАРЄ.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У всьому іншому РЄ втратила нашу довіру, і відновити її буде надзвичайно складно. З лідера зусиль для захисту прав людини Організація перетворилася в простого менеджера, причому такого собі. Тому відкликаємо нашого посла при РЄ для консультацій», - написав Клімкін.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволяє Росії повернутися: що пишуть у соцмережахРосійська делегація зможе повернутися до ПАРЄ без обмеження права голосу. За таке рішення проголосували 118 євродепутатів.

Нагадаємо, 24 червня в Страсбурзі відкрилася літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. На асамблеї було ухвалено резолюцію, яка змінює санкційний механізм і дозволяє Росії повернутися до роботи в організації без обмежень права голосу. Ініціаторами зняття обмежень з Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи стали Німеччина і Франція.

Разом із тим ПАРЄ відмовилася проводити термінові дебати на пов'язані з Росією теми. Більш того, голова уряду Великобританії Тереза ​​Мей підтримала зняття санкцій тиску з Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Також повідомляється, що біля будівлі ПАРЄ триває акція протесту проти повернення російської делегації. Мітингувальники принесли український і грузинський прапори, свистять у свистки і кричать гасла англійською. Також деякі учасники тримають плакати зі звинуваченнями Росії в агресії проти України та Грузії.

Раніше Україна заблокувала обрання російського депутата віце-президентом ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: