Порошенко прокоментував повернення РФ до ПАРЄ

Читать на русском
П'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував повернення делегації Росії в ПАРЄ, назвавши таке рішення потужним викликом для України.

П'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував повернення делегації Росії в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ), назвавши таке рішення потужним викликом для України.

Як інформує «Слово і Діло», про це Порошенко написав у Facebook.

ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка дозволяє Росії повернутися: що пишуть у соцмережахРосійська делегація зможе повернутися до ПАРЄ без обмеження права голосу. За таке рішення проголосували 118 євродепутатів.

«Рішення Парламентської асамблеї Ради Європи, яке запускає механізм повернення російської делегації, сприймаю як потужний виклик Україні. Це перший серйозний дипломатичний удар, який отримала Україна за останні п’ять років. Раніше ми таких ударів не пропускали. Але тепер удар нанесено не тільки по Україні, а по фундаментальних європейських цінностях, коли між цінностями і ціною була вибрана ціна», – написав Порошенко.

Також він повідомив, що найближчим часом задіє усі свої зовнішньополітичні зв’язки, аби «вірус всепрощення» Росії за анексію Криму та окупацію Донбасу не розповсюдився далі.

Нагадаємо, ПАРЄ під час засідання 25 червня підтримала резолюцію щодо повернення делегації Російської Федерації.

Виконуюча обов'язки голови комітету Верховної ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова заявила, що після повернення повноважень делегації Російської Федерації у ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь у цій організації.

Пызніше МЗС України назвало рішення ПАРЄ неприпустимою поступкою Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: