НАБУ повідомило про підозру екс-директору Чорнобильського спецкомбінату

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи повідомили про підозру колишньому керівнику державного спеціалізованого підприємства.

Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишньому директору державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат» у нанесенні збитків понад мільйона гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на САП.

«За погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому генеральному директору Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат», зловживання якого під час закупівлі палива на підприємство завдали збитків на суму майже 1 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про Михайла Грабчука.

Як встановили детективи, Грабчук у 2016 році підписав низку угод про постачання пального з переможцем аукціону приватним підприємством «ТТ-Нафта». Проте у подальшому, всупереч умов підписаних договорів та п.2 ч.4 ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі», відповідно до якого істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов'язань сторонами в повному обсязі, директор держпідприємства підписав додаткові угоди про збільшення ціни товару.

При цьому, Грабчуку було достовірно відомо про відсутність документального підтвердження коливання (збільшення) ринкової ціни товару, як підстави для укладення додаткових угод про підняття закупівельної ціни дизельного пального. Як наслідок, ціни за пальне суттєво збільшились, натомість його кількість – зменшилась, що призвело до безпідставного отримання «ТТ-Нафта» грошових коштів за поставку палива.

«Загалом, зловживання посадовця завдали ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» шкоди у вигляді безпідставного перерахування вказаним підприємством майже 1 млн гривень за придбання палива по завищених цінах та у менших об'ємах ніж визначені договором», – додали у САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру викритому судді з Одеси. Раніше САП повідомила про підозру чергового викритому судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: