Трамп і Путін обговорять українське питання – міністр

Читать на русском
На зустрічі президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна буде обговорюватися питання України і питання звільнення українських полонених моряків.

На зустрічі президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна буде обговорюватися питання України і питання звільнення українських полонених моряків

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю 5 каналу.

«Ми поговорили з Білим домом, Держдепом про те, як «український трек» повинен бути освітлений (на зустрічі)... Звичайно, Трамп сам буде приймати рішення. Але в його матеріалах, я впевнений, все буде написано правильно», - заявив Клімкін.

«Україна там точно буде присутня, і звільнення (полонених українських моряків) там теж буде присутнє», - додав він.

Також, за словами міністра, після 25 червня Україна почне на міжнародних майданчиках нову хвилю тиску на Росію. Це станеться, якщо до 25 червня РФ не надасть міжнародному трибуналу ООН з морського права звіт про звільнення українських моряків.

«Це тиск буде короткостроковим, оскільки нам потрібно досягти результату. І буде середньостроковий тиск, тому що результатом цього буде обмеження російської морської активності, російської військової активності», - зазначив Клімкін.

Глава МЗС не став поки повідомляти подробиці, що саме буде пропонувати Україні

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп планує зустрітися з президентом РФ Путіним під час саміту G20 в японській Осаці, який відбудеться 28-29 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: