В'ятрович виступив проти поминальних заходів 22 червня

Читать на русском
Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, який балотується до Верховної Ради за списками «Європейської солідарності» Петра Порошенка, виступив проти поминальних заходів 22 червня.

Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, який балотується до Верховної Ради за списками «Європейської солідарності» Петра Порошенка, виступив проти поминальних заходів 22 червня.

Про це він написав у соціальній мережі, передає «Слово і Діло».

Коли в Україні відзначають Дні пам'яті та скорботи в 2019 роціКалендар Днів пам’яті та скорботи може відрізнятися щороку, бо деякі дати не призначені на конкретний день, тому щороку змінюються.

«Друга світова війна для українців розпочалася 1 вересня 1939 року Україна та відразу стала одним з її епіцентрів, її жителі - серед перших її учасників і жертв. Днем поминання їх усіх, згідно з прийнятим 2015 року закону, є 8 травня. Тоді, що ми святкуємо або відзначаємо 22 червня? Те, що два тирани, які разом два роки перед тим почали світову війну, в кінці зійшлися в двобої», - написав В'ятрович.

Також він зазначив, що поминальні заходи в цей день є «елементом стримування радянського міфу про Другу світову, який розповідає про те, що війна нібито почалася тільки в 1941 році «віроломним нападом» нацистської Німеччини».

«Його завдання приховати третину цієї війни, коли СРСР був союзником Третього рейху, коли його війська самі «віроломно» нападали на сусідні країни. Тому нам слід відмовитися від поминальних заходів в цей (день, - ред.), а вшановувати всіх загиблих у страшній війні з усім світом 8 травня, в День пам'яті і примирення», - заявив він.

У суботу, 22 червня, відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Дата обрана не просто так: 22 червня війська нацистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території.

Раніше В'ятрович розповів про звання Героя України для Бандери.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: