Війна не має стати звичним явищем для наступних поколінь – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв війни в Україні та заявив, що війна не має стати для наступних поколінь звичним явищем.

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв війни в Україні та заявив, що війна не має стати для наступних поколінь звичним явищем.

Про це повідомляє прес-служба президента, передає «Слово і Діло».

Зеленський нагадав про бомбардування Києва 22 червня 1941 року і заявив, що українці повинні пам'ятати «подвиг тих, хто захищав нашу країну».

«Друга світова, яка увірвалася до нашого будинку, із тих пір охопила всю територію України. Торкнулася кожної родини, кожної людської долі. Мусимо пам'ятати ті страшні роки, подвиг тих, хто захищав нашу країну. Війна приносить тільки кров, горе і страждання. Повинні робити все, щоб вона не стала для наступних поколінь звичним явищем життя», - сказав Володимир Зеленський.

Війна 1941-1945 років забрала десятки мільйонів людських життів. Червона Армія втратила 6,3 млн осіб, які загинули і померли від поранень, 555 тис. осіб, які померли від хвороб, які загинули в результаті подій, засуджених до розстрілу (за повідомленнями військ, лікувальних установ, військових трибуналів) і 4,5 млн тих , хто потрапив у полон і пропав без вісті. Жертвами німецьких загарбників ставали не тільки військові, але й жінки, діти, хворі та люди похилого віку. Під час війни загинув кожен п'ятий українець.

Нагадаємо, 22 червня в Україні відзначають День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

Також відзначимо, Зеленський вітав українців з Днем батька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: