Зведення штабу ООС 22 червня: 28 обстрілів, один військовий отримав бойову травму

Читать на русском
Один український військовослужбовець отримав бойову травму внаслідок 28 обстрілів бойовиків незаконних збройних формувань на Донбасі з початку доби п'ятниці, 21 червня, і по ранок суботи 22 червня.

Один український військовослужбовець отримав бойову травму внаслідок 28 обстрілів бойовиків незаконних збройних формувань на Донбасі з початку доби п'ятниці, 21 червня, і по ранок суботи 22 червня.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Дело».

«21 червня озброєні формування Російської Федерації 25 раз порушили режим припинення вогню. З них сім разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Противник відкривав вогонь по нашим захисникам з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... За минулу добу один український військовослужбовець отримав бойове травмування», - йдеться в повідомленні штабу ООС в суботу вранці, 22 червня.

Бойовики застосували різні системи озброєнь.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 16 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: поблизу Опитного - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; тричі Авдіївку - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; чотири рази Водяное- з 120 і 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; три рази Широкино - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Новотроїцьке - зі станкового протитанкового гранатомета; населений пункт Піски - станковий протитанковий гранатомет; Новомихайлівка - гранатомети різних систем; Новоселівка Друга - з великокаліберних кулеметів; околицю Красногорівки - з мінометів калібру 120 мм», - відзначили в штабі ООС.

Також обстрілу піддалися Луганське, Новолуганське, Південне, Катеринівка, Новгородське.

«З початку поточної доби ворог три рази обстріляв позиції Об'єднаних сил. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог здійснив три обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Водяне - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; околицю Старогнатівці - з автоматичних гранатометів, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; Широкино - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї», - розповіли в штабі ООС.

За даними української розвідки 21 червня четверо бойовиків НЗФ отримали поранення.

«Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню», - підсумували в штабі ООС.

Нагадаємо, на Донбас приїхав голова Військового комітету ЄС.

Також відзначимо, в СБУ повідомили про блокування поставки шпигунського устаткування на Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: