На Донбас приїхав голова Військового комітету ЄС

Читать на русском
Генерал Граціано має намір ознайомитися з військово-оперативною ситуацією на сході України.

Голова Військового комітету ЄС Клаудіо Граціано відвідав зону проведення операції Об'єднаних сил на сході України.

Про це в п'ятницю, 21 червня, повідомив заступник міністра закордонних справ Єгор Божок у мікроблозі Twitter, пише «Слово і Діло».

«Разом з головою Військового комітету ЄС генералом Граціано відвідав ООС на Донбасі, щоб дізнатися про ситуацію з безпекою прямо на місці», - написав Божок.

Міністерство закордонних справ повідомило про результати зустрічі Божка і Граціано. За інформацією відомства, під час зустрічі вони обговорили актуальні питання розвитку співробітництва у форматі Україна-ЄС в контексті Спільної політики безпеки і оборони ЄС, налагодження прямих контактів по лінії оборонних відомств.

Своєю чергою, Граціано підтвердив підвищену увагу Військового комітету ЄС до розвитку ситуації на Донбасі і в акваторіях Азовського і Чорного морів.

«Саме для ознайомлення з військово-оперативною ситуацією я приїхав в Україну, і відвідаю східні регіони, і проведу зустрічі з посадовими особами Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України і керівництвом операції Об'єднаних сил», - зазначив Граціано.

Нагадаємо, протягом минулої доби сепаратисти 18 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі. Троє українських військових були поранені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: