У Зеленського відповіли на закиди Ради суддів

Читать на русском
Команда президента заперечує звинувачення з боку глави Ради суддів про тиск і має намір подати на нього в суд.

Адміністрація президента (у подальшому - Офіс президента України) Володимира Зеленського має намір подати в суд на голову Ради суддів Олега Ткачука через звинувачення в тиску на суддів.

Як пише «Слово і Діло», про це Українським новинам повідомив заступник голови Адміністрації Руслан Рябошапка.

Він заявив, що публічна заява Ткачука про тиск чиновників Адміністрації на суддів і Раду суддів містить неправдиву інформацію.

«Це цілковите будь-що (звинувачення в тиску на суддів. - ред.)! Ми ж не ідіоти, щоб дзвонити суддям... Це все відображає тільки рівень розвитку одного з членів Ради суддів [Ткачука], і не більше», - сказав заступник голови Адміністрації.

На його думку, ця заява є відповіддю низки зацікавлених осіб у судовій системі на ініціативу Зеленського переглянути результати судової реформи.

Рябошапка також повідомив, що зустрічався із заступником голови Ради суддів Вадимом Бутенком з метою обговорити судову реформу і для включення його до складу робочої групи з реформування судової влади.

«За свої слова він [Ткачук] повинен відповісти. За цю брехню, яку він поширює проти президента і його команди. Він за це відповість. Природно, у судовому порядку», - сказав він.

При цьому Рябошапка відмовився відповідати на запитання, чи виступає він за звільнення Ткачука з посади голови Ради суддів.

Раніше повідомлялося, що Рада суддів заявила про тиск з боку АП. У Раді суддів заявили про тиск з боку президента напередодні обрання суддів КСУ і членів ВККС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: