Рада суддів заявила про тиск з боку АП

Читать на русском
У Раді суддів заявили про тиск з боку президента напередодні обрання суддів КСУ і членів ВККС.

Рада суддів України заявляє про тиск з боку офісу президента Володимира Зеленського.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив глава ради, суддя Верховного суду Олег Ткачук, передає прес-служба РСУ на своїй сторінці у Facebook.

Ткачук зазначає, що 21 червня 2019 року в РСУ заплановано чергове засідання для вирішення питання про скликання позачергового з'їзду суддів з метою обрання суддів Конституційного суду України і членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

«Напередодні, сьогодні вночі і вранці до мене почала надходити інформація від суддів з різних регіонів України, членів Ради суддів України про те, що з Адміністрації президента України главам судів надходять телефонні дзвінки з вимогою дати розпорядження делегованим від цих судів до Ради суддів України членам зірвати проведення засідання Ради суддів», - наголосив глава РСУ.

За його словами, такі спроби підірвати довіру до здатності судової влади самостійно вирішувати внутрішні проблеми і завдання, визначені Конституцією та законами України, також були продемонстровані 19 червня в ході зустрічі заступника глави офісу Зеленського Руслана Рябошапки і заступника голови РСУ Вадима Бутенка.

«Ніколи раніше працівники апарату Адміністрації президента не дозволяли собі публічно демонструвати керівну і спрямовуючу роль у судовій владі», - заявив Ткачук.

Глава ради також повідомив, що звернувся до Зеленського з вимогою вжити невідкладних заходів.

«Вважаю своїм громадянським і суддівським боргом, звернутися до президента України, генерального прокурора і директора Державного бюро розслідувань з вимогою вжити термінових, невідкладних заходів з метою припинення та запобігання тиску посадових осіб офісу президента України на суддів і судову владу, а також притягнення винних до відповідальності», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 20 червня, Конституційний суд України оприлюднив рішення про визнання конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів.

Як відомо, Верховна Рада була розпущена новообраним президентом Володимиром Зеленським після його інавгурації. Офіційною причиною розпуску парламенту називалася відсутність коаліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: