У ЦВК повідомили, коли оприлюднять весь список кандидатів у нардепи

Читать на русском
Четвер, 20 червня, був останнім днем ​​прийому Центрвиборчкомом документів для реєстрації кандидатів на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Четвер, 20 червня, був останнім днем ​​прийому Центрвиборчкомом документів для реєстрації кандидатів на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, в який подали документи близько 1,2 тис. кандидатів-мажоритарників, і тепер у ЦВК є п'ять днів, щоб прийняти по ним рішення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення голови ЦВК Тетяни Сліпачук.

«Як показує досвід попередніх виборів, наплив кількості бажаючих завжди припадав на останній тиждень реєстрації. Однак ця кампанія перевершила всі очікування. В силу об'єктивних і суб'єктивних причин, в останній день реєстрації пакети документів подали близько 1200 кандидатів в одномандатних виборчих округах. При цьому в цілому до 20 червня заяв було трохи більше 2000. І це я ще не кажу про списки кандидатів у загальнодержавному виборчому окрузі», - написала Сліпачук на своїй сторінці в соцмережі.

Вона зазначила, що тепер у ЦВК є п'ять днів, щоб обробити і ухвалити рішення по кожному пакету документів.

«25 червня ми оприлюднимо весь список кандидатів у депутати, а на наступний день затвердимо форму, колір і текст виборчих бюлетенів у загальнодержавному та одномандатних виборчих округах», - написала голова ЦВК.

Також вона анонсувала на 26 червня прес-конференцію, на яку члени ЦВК зберуть абсолютно все, що зробили протягом виборчого процесу, поділяться своїми очікуваннями від останнього перед днем ​​виборів місяця та представлять всі необхідні цифри.

Раніше в ЦВК назвали причину можливої ​​низької явки на виборах до Ради.

Також нагадаємо, ЦВК зареєструвала 19 міжнародних спостерігачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: