У ЦВК назвали причину можливої низької явки на виборах до Ради

Читать на русском
Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що із явкою на позачергових виборах до Верховної Ради можуть виникнути проблеми.

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що із явкою на позачергових виборах до Верховної Ради можуть виникнути проблеми.

Про це вона розповіла в інтерв'ю BBC News Україна, передає «Слово і Діло».

Націоналісти йдуть на вибори єдиним списком. Чи потраплять до Ради?Націоналістичні сили вирішили об'єднатися. Очолюють список Тягнибок, Ярош, Білецький, Тарасов і Кошулинський.

Голова ЦВК підкреслила, що літо - це не тільки сезон відпусток, а й сезон підробітку.

«Ми думаємо, це (явка - ред.) може бути проблемою. Адже мова йде не тільки про сезон відпусток, коли людина може дуже просто змінити своє місце голосування, але й про період, коли деякі українці їдуть заробляти гроші за кордон. А в голосуванні за кордоном є окремі труднощі», - пояснила керівниця ЦВК.

Вона зазначила, що українські дипломатичні і консульські установи мають обмежені можливості в організації виборів. Йдеться про наявність службових приміщень, грошей, персоналу.

«Середина літа не є часом для легкого проведення виборів. Я вважаю, що будуть проблеми, пов'язані з планами людей на літо», - сказала Сліпачук.

Раніше ЦВК зареєструвала 7 політичних партій на парламентських виборах.

Також нагадаємо, ЦВК зареєструвала 19 міжнародних спостерігачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: