Комісія прокурорів розгляне нову скаргу на Холодницького

Читать на русском
Дисциплінарна комісія прокурорів розгляне скаргу на головного антикорупційного прокурора за недостовірно заповнену ним декларацію.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження за скаргою на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького через порушення в електронних деклараціях. Раніше цей орган залишив його на посаді, попри порушення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Центр протидії корупції.

Як вказуються активісти, вони у травні подали скаргу до комісії за фактом порушення Холодницьким низки вимог закону про запобігання корупції під час подання електронних декларацій за 2016-2017 роки. Вказані порушення виявило Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами повної перевірки декларацій очільника САП.

«Так, Холодницький вніс в декларацію менший на 25 тисяч грн дохід від продажу майна, ніж отримав насправді, зазначив недостовірну інформацію щодо коштів на банківському рахунку і не вказав, що позичав кошти третім особам. Загалом сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить 135 тисяч грн. Примітно, що у декларації за 2017 рік були допущені ті ж самі порушення, про що зазначено в рішенні НАЗК», – підкреслюють у ЦПК.

Доповідачем у скарзі обрано члена КДКП Валерія Архіпова. Сама перевірка за цими фактами триватиме протягом 2 місяців і за потреби може бути продовжена ще на місяць.

Нагадаємо, КДКП за скаргою Національного антикорупційного бюро і Генеральної прокуратури на Холодницького підготувала висновок. Пізніше, ЗМІ розповіли деталі цього висновку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: