Голова ЦВК відзвітувала про підготовку до виборів

Читать на русском
За виборами до Ради 21 липня стежитимуть 850 спостерігачів Місії БДІПЛ ОБСЄ. Підготовка до голосування йде за графіком.

Підготовка до дострокових парламентських виборів йде за графіком.

Как пише «Слово і Діло», про це на зустрічі з представниками Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ повідомила глава Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук.

Як повідомляє у вівторок, 11 червня, прес-служба ЦВК, представники Місії БДІПЛ ОБСЄ повідомили, що планують залучити під час виборів близько 850 спостерігачів.

«Насправді, вже той факт, що ЦВК доводиться проводити виборчий процес в такий короткий термін, є для нас певним викликом. І в зв'язку з цим найважливіше зараз - вирішити проблему державних закупівель. Комісія неодноразово наголошувала на необхідності врегулювати законодавчо це питання. Зараз прийнято лише тимчасове рішення. Також зауважу, що комісії довелося перевести на окружні виборчі комісії питання проведення державних закупівель», - зазначила Сліпачук.

Крім того, вона поінформувала, що 12 червня відбудеться навчальний семінар-нарада з головами та секретарями окружкомів з виборів народних депутатів. І якщо під час президентських виборів більшість питань, які обговорювалися на подібній нараді, стосувалися в основному адміністративних тем, то зараз вектор зміниться і буде спрямований в бік проведення публічних закупівель.

«Тетяна Сліпачук запевнила, що всі процеси щодо організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 р, здійснювані в межах компетенції ЦВК, відбуваються за затвердженим графіком і виключно відповідно до чинного законодавства. Глава Місії БДІПЛ пан посол Альберт Йонссон побажав Комісії успіху під час нинішнього виборчого процесу і висловив надію, що спільна робота Місії і ЦВК буде вибудувана так само якісно, ​​як і під час чергових виборів президента України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, першого кандидата в народні депутати ЦВК зареєструвала 29 травня. Вже зареєстровано близько ста кандидатів.

Дострокові вибори в парламент заплановані на 21 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: