Негода в Україні: підтопило понад 230 господарств у двох областях

Читать на русском
На Львівщині та Херсонщині через сильні дощі підтоплені понад 230 домогосподарств. Також у гiрських районах iснує загроза сходу селевих потокiв.
Фото - ДСНС.

На Львівщині та Херсонщині через сильні дощі підтоплені понад 230 домогосподарств.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ДСНС України.

Негода в Україні: Кабмін надасть допомогуВ окремих районах Західної України випала найбільша місячна кількість опадів за весь період спостережень.

«На Львівщині протягом 17 червня внаслідок інтенсивних опадів сталося підтоплення 68 домогосподарств (у тому числі 18 житлових будинків) у трьох населених пунктах Пустомитівського та Миколаївського районів. Станом на 7 годину 18 червня залишаються підтопленими 5 підвалів житлових будинків, 31 присадибна ділянка та 4 господарчі споруди», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рівень води поступово спадає. Для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося 12 чол. о/с та 4 од. техніки. Місцевими органами влади вживаються заходи щодо ліквідації наслідків негоди.

Крім того на Херсонщині, де 13 червня внаслідок інтенсивних опадів сталося підтоплення 252 домогосподарств, з них 69 житлових будинків у смт Нова Маячка Олешківського району, станом на 7 годину 18 червня залишаються підтопленими 170 домогосподарств, з них 16 житлових будинків. Рівень води поступово спадає.

За прогнозом Укргідрометцентру, 18 червня очiкуються швидкоплиннi пiдвищення рiвнiв води по Закарпатськiй областi в мiсцях проходження значних дощiв та сильних злив на малих водотоках та в верхiв’ях рiчок вночi з 17 на 18 червня на 0.5 - 1.2 м, значний схиловий та мiсцевий стiк. В гірських районах існує загроза утворення локальних селевих потоків.

Крім того, у зв'язку з очiкуваними значними та мiсцями сильними зливами протягом 18-19 червня в басейнах Прута i Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдйомами рiвнiв води на 0,3 - 1,0 м над рiвнями 17 червня на 8 годину.

Також у гiрських районах iснує загроза сходу селевих потокiв.

Нагадаємо, в Україні через негоду було знеструмлено 107 населених пунктів.

А в Києві зростає рівень забруднення токсичними речовинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: