Негода в Україні: Кабмін надасть допомогу

Читать на русском
В окремих районах Західної України випала найбільша місячна кількість опадів за весь період спостережень.

Кабінет міністрів у межах своїх можливостей готовий допомогти регіонам, які найбільше постраждали внаслідок негоди, перш за все, через рясні дощі з вітром і градом.

Як пише Слово і Діло, про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час позачергового засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба уряду в суботу, 8 червня.

«Хочу подякувати місцевій владі та ДСНС за організацію ліквідації негоди. Кожен повинен зрозуміти: уряд готовий допомогти - в межах наших можливостей. Але вже є випадки, коли замість реальних пропозицій нам надають в 3-4 рази більше проектів, які не мають ніякого ставлення до наслідків негоди. Просив би ретельно підходити до цих питань на місцевому рівні. Хочу також наголосити - в місцевих бюджетах, які зросли в чотири рази, повинні бути резервні фонди», - заявив Гройсман.

Зазначається, що в травні та на початку червня на території України випало до двох місячних норм опадів. У західних, північних, Вінницькій, Полтавській і Луганській областях місцями випало до 2,8 місячних норми опадів. В окремих районах Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей випала найбільша місячна кількість опадів за весь період спостережень.

За даними ДСНС, внаслідок негоди в цілому по Україні пошкоджено близько 40 об'єктів соціальної сфери, кількість підтоплених житлових будинків перевищує 2,6 тисячі, розмито 25 км берегів і 360 км покриття автомобільних доріг, пошкоджені 97 автомобільних і пішохідних мостів. Загинуло двоє людей.

Як повідомлялося, в ніч на 7 червня через негоду в Україні залишилися без світла 68 населених пунктів у п'яти областях. У трьох областях були підтоплені будинки.

За прогнозами синоптиків, на вихідних практично у всіх областях очікуються дощі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: