«Газпром» проти контракту з Україною на європейських умовах

Читать на русском
У Газпромі не обізнані стосовно того, хто може стати їхнім контрагентом в Україні, стверджує Сергій Кузнець.

Російський газовий монополіст Газпром вважає неможливим підписання договору на транзит газу з Україною на європейських умовах.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав на пресконференції член правління, начальник департаменту газового холдингу Сергій Кузнець, повідомляє ТАСС у вівторок, 18 червня.

«Нас багато разів закликали до укладення контракту на європейських умовах, але це, дійсно, на мій погляд, поки що неможливо. Тому що в України ще немає тих інститутів, які могли б повноцінно виконувати ті функції, які ми традиційно, працюючи в Європі, очікуємо від таких інститутів, як регулятор, транспортний оператор», - сказав Кузнець.

Член правління Газпрому додав, що «без розуміння того, хто твій контрагент, дійсно, дуже складно робити якісь напередвизначеності чи припущення щодо майбутнього транзитного контракту».

Напередодні Україна попередила ЄС про можливу газову кризу. Київ закликає європейські країни готуватися до «неукоченого сценарію», так як РФ продовжує відкладати дату проведення переговорів про транзит газу через українську ГТС.

Новий раунд переговорів мав пройти в травні, проте минулого тижня стало відомо, що РФ перенесла розгляд питання на вересень 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: