Коболєв розповів про підготовку до припинення транзиту газу з РФ

Читать на русском
У компанії вдаються до певних заходів, щоб бути готовими до можливої ​​зупинки транзиту Газпромом.

Припинення Газпромом транзиту газу через Україну в січні 2020 року - цілком імовірний сценарій, і Україна готується до нього.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 14 травня, написав голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що Укртрансгаз провів нараду диспетчерів, під час якої пропрацював деталі організації роботи газотранспортної системи в реверсному режимі, який буде задіяний в разі нульового транзиту.

Зараз Укртрансгаз усуває слабкі ланки, які б могли поставити під загрозу роботу ГТС.

«Зокрема, зараз здійснюємо масштабний проект реконструкції компресорної станції Бар, робота якої вкрай важлива для стабільної роботи системи при нульовому транзиту», - повідомив він.

Окрім того, Нафтогаз інтенсивно закачує газ у підземні сховища.

«До зими необхідно накопичити в ПСГ близько 20 млрд куб. м газу - за такої умови система працюватиме стабільно і гарантуватиме доставку газу всім споживачам», - підкреслив Коболєв.

Він зазначив, що закупівля газу вимагає значних коштів і на цей момент розглядаються всі варіанти фінансування.

«Повна готовність до переривання транзиту - кращий стоп-фактор для Газпрому і запобіжник від газового шантажу», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Росія назвала невигідним транзит газу через Україну. У Москві заявили, що транзит через Україну у 2-2,5 рази дорожчий за інші маршрути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: