Нардеп-утікач Онищенко подав документи до ЦВК

Читать на русском
Позафракційний народний депутат Олександр Онищенко подав документи до Центрвиборчкому для участі у позачергових виборах до Верховної ради.

Позафракційний народний депутат Олександр Онищенко подав документи до Центрвиборчкому для участі у позачергових виборах до Верховної ради.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька в ефірі «5 каналу».

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр ОнищенкоНардеп Онищенко вже два з половиною роки не був у Раді. За цей час він провалив майже всі передвиборчі обіцянки.

«Онищенко подав документи до Центральної виборчої комісії... За фактом у пакеті документів, які він до нас направив, він стверджує, що він був делегований від України брати участь у кінних змаганнях», - розповіла вона.

Бернацька зазначила, що поданий Онищенком пакет документів буде проаналізовано, і найближчим часом ЦВК розглядатиме це питання.

На запитання ведучої про те, чи буде зареєстрований кандидатом у народні депутати лідер політичної партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі, який довгий час перебував за кордоном, секретар ЦВК відповіла: «Дамо відповідь, коли побачимо документи - які є підстави».

Вона також зазначила, що в разі, якщо ЦВК дасть негативне рішення щодо реєстрації, у всіх незадоволених цим рішенням є можливість оскаржити його в судовому порядку.

Нагадаємо, нардеп Олександр Онищенко, який втік з України, заявив, що має намір повернутися і взяти участь у дострокових парламентських виборах по 93-му округу в Київській області.

Нардеп втік із України у 2016 році та перебуває у розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук. Того ж року Верховна рада позбавила нардепа імунітету.

Також Рада дала згоду на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

За даними НАБУ, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства «Укргазвидобування» за допомогою кількох своїх компаній через «псевдобіржі», що завдало державі збитків на суму понад 1,613 мільярда гривень.

У березні 2019 року суд скасував арешт корпоративних прав фірми «Майдан-Плаза», яка фігурує у справі про розкрадання коштів нардепом-втікачем Олександром Онищенком.

Сам Онищенко заявляв, що перебуває в Іспанії і всі звинувачення у свою адресу відкидає.

Справу Онищенка скеровано до суду, перше засідання призначене на червень 2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: