В АП збираються змінити дрес-код для відвідувачів

Читать на русском
Серед змін у дрес-коді, які можуть ввести для відвідувачів Адміністрації Президента України, – можливість приходити в шортах і з ноутбуком.

В Адміністрації Президента України дозволили заходити в шортах.

Про це «Радіо Свобода» заявив підприємець і волонтер, четвертий номер списку партії «Слуга народу» на дострокові вибори Давид Арахамія.

«В Адміністрацію вже можна. Мене не пускали. Кажуть – дрес-код. Я кажу: хто дрес-код затвердив? Вони кажуть: не знаємо. Я знайшов коменданта. Кажу: а чому дрес-код, чому не можна в шортах? І знайшли документи. Поміняли документи. Зараз можна», – сказав він.

За словами волонтера, в АП також дозволили заходити з ноутбуком.

«Розумієте, в Адміністрацію Президента не можна без спеціального дозволу пройти з комп'ютером. Але туди багато журналістів ходить, експертів. І в них є комп'ютери. Я кажу: чому iPhone можна, iPad як планшет можна (це є фактично комп'ютер), а комп'ютер уже не можна? От що за дурня? Просто ніхто не «парився». Я знайшов документ, який це регламентує. Ми пішли і підписали документ, що зараз можна і з ноутбуком», – зазначив Арахамія.

Перші й останні кроки президентів України на посадіСлово і Діло вивчило, які укази та призначення підписували президенти в перші й останні дні на посаді.

Плани змінити дрес-код для відвідувачів Адміністрації підтвердила «Радіо Свобода» відповідальна за департамент інформаційної політики Ірина Побєдоносцева.

«У нас аналогічні ідеї і думки, тому що просто жарко. Поки що на офіційному рівні це в робочому процесі. Цей процес триває, тому що це не така проста історія. Але це буде точно, бо ми всі підтримуємо цю ініціативу і вважаємо, що це трохи застарілі заходи. Найближчим часом має запрацювати ця інновація», – пояснила вона.

Раніше, Зеленський пропонував перенести Адміністрацію президента туди, де немає заторів, наприклад, за межі столиці.

«Слово і Діло» вирішило подивитись, як три останніх президенти України проводили перші й останні дні на посаді: які укази підписували, які законопроекти вносили, кого призначали.

Також ми з’ясували, які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведе.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: