Отруєння дітей у Чернівецькій області: у таборі знайшли стафілокок

Читать на русском
У таборі у Чернівецькій області, де відбулося масове отруєння дітей, було виявлено стафілокок і кишкову паличку.
Ілюстративне фото.

У таборі у Чернівецькій області, де відбулося масове отруєння дітей, було виявлено стафілокок і кишкову паличку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила заступниця директора ДУ «Чернівецький лабораторний центр МОЗ України» Мар’яна Миронюк, передає «Укрінформ».

Супрун розповіла, що робити при отруєнні дітей побутовою хімієюУ лікарні дитині проведуть ендоскопію для оцінки пошкоджень слизової шлунково-кишкового тракту і визначення подальшої тактики лікування.

Вона зазначила, що кишкову паличку та стафілокок було виявлено у продуктах, якими годували дітей у таборі «Буковинка» в селі Репужинці.

«Ми вже отримали результати проб об'єктів довкілля, сировини та готової продукції. У добових пробах готових страв виявили бактерії групи кишкової палички - у салаті з капусти, рибі відварній, сосисках та котлетах. А в салаті з огірків та помідорів виявили стафілокок», - розповіла медик.

Вона підкреслила, що наразі небезпеки у таборі немає. Відпочинок дітей триває у звичному режимі.

«Усіх дітей та дорослих, які отруїлися та були госпіталізовані до інфекційного відділення лікарні, уже виписали. Підозра на бактеріологічну інфекцію у них не підтвердилася. Діти повертаються у табір після огляду лікаря за місцем проживання і отримання довідки про одужання», - поінформувала Миронюк.

Нагадаємо, у Чернівецькій області в селі Репужинці Заставнівського району в таборі отруїлися 30 дітей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: