В одному з дитсадків Харкова сталося масове отруєння

Читать на русском
Мінімум у восьмох дітей із ясельної групи дитячого садка №374 з'явилися блювота, діарея і висока температура, розповіли батьки.

Батьки дітей в одному з харківських дитячих садків скаржаться на масове отруєння дітей в яслах. Адміністрація дитячого садка стверджує, що діти підхопили ротавірус.

Про це повідомляє в четвер, 14 березня, місцеве видання 057.ua, пише «Слово і Діло».

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов обіцяє, що винних в отруєнні дітей в школі №62 притягнуть до відповідальностіСказано 13 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Зазначено, що ввечері 13 березня у малюків від 1,5 до 3 років масово почали проявлятися ознаки отруєння. Мінімум у восьмох дітей із ясельної групи дитячого садка №374 з'явилися блювота, діарея і висока температура, розповіли батьки.

«Увечері мені подзвонила няня, сказала, що дитину вирвало. Вигляд у сина був млявий, майже втрачав свідомість. Викликали «швидку», пізніше лікарі підтвердили діагноз - кишкова інфекція», - розповідає одна з матерів Марія.

У свою чергу батьки інших дітей зверталися до педіатра і до обласного управління Держпродспоживслужби. У той же час у відомстві відповіли, що до них з приводу отруєння дітей заяв не надходило. У той же час в адміністрації ясел-саду №374 розповіли, що викликали лікаря, за словами якого, малюки підхопили ротавірусну інфекцію.

«До групи всього ходить 11 дітей. Батьки трьох написали, що діти захворіли, ще двоє побачили в соцмережі повідомлення і побоялися приходити, інші не прийшли з інших причин. Ми запрошували лікаря, проводимо перевірку. На отруєння інші батьки не скаржилися», - розповіла завідуюча дитсадком Валентина Сівтунова.

За даними санітарних лікарів, ротавірус - це та ж кишкова інфекція, причиною виникнення якої може бути елементарне порушення правил гігієни. При цьому інкубаційний період інфекції може тривати від 12 до 24 годин, а також від 3 до 7 днів.

Раніше повідомлялося, що в одному з дитячих садів Хмельницької області зафіксовано спалах групового інфекційного захворювання.

Також відзначимо, був затверджений список дитячих захворювань, що дають право на отримання держдопомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: