Назвали причину отруєння нацгвардійців у Львові

Читать на русском
Відзначається, що Військова прокуратура відкрила провадження щодо посадових осіб Нацгвардії за фактом зловживання службовим становищем при здійсненні держзакупівель продовольства.

Прокуратура встановила, що масове отруєння військовослужбовців у Львові в квітні відбулося через закупівлю неякісних консервів за завищеними цінами керівництвом Національної гвардії.

Про це йдеться в судових матеріалах, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Відзначається, що Військова прокуратура відкрила провадження щодо посадових осіб Нацгвардії за фактом зловживання службовим становищем при здійсненні держзакупівель продовольства.

У матеріалах провадження говориться, що протягом 2017-2019 років командування Центральної бази забезпечення Нацгвардії (військова частина №3078, Київ) і суб'єкти підприємницької діяльності уклали договори про закупівлі товарів харчової промисловості за державні кошти на загальну суму понад 70 млн грн.

Відповідно до договорів, постачальники постачали рибні консерви та м'ясну продукцію до військової частини №3078, а в подальшому розподіляли на склади недоторканих запасів і поточного зберігання до військових частин Нацгвардії, в тому числі №3002, №4114 (обидві - Львів) та №3007 (Золочів, Львівська область).

Центральна база забезпечення Нацгвардії закуповувала консерви та м'ясну продукцію у ТОВ «Буський консервний завод» під виглядом інших торгових марок, причому експертні висновки на поставлені партії товарів не відповідали реально поставленій продукції, що свідчить про її неналежну якість, кількість й невідповідність реального терміну зберігання.

«Таким чином, недоброякісна продукція через бездіяльність посадових осіб Нацгвардії потрапляє для споживання особового складу військових частин і призводить до отруєння військовослужбовців, зниження їхньої бойової готовності та нанесення економічних збитків державі», - йдеться в матеріалах суду.

Нагадаємо, понад півсотні нацгвардійців отруїлися у Львові. Відзначається, що у всіх постраждалих були симптоми харчового отруєння. Обідали солдати як у їдальні військової частини, так і привезеними з дому продуктами. Лікарі запевняють, що зараз стан усіх хворих задовільний.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: