Суд скасував заборону серіалу «Свати»

Читать на русском
Рішенням суду також скасовано заборону на в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову.

Окружний адмінсуд Києва зняв заборону на показ в Україні серіалу Свати і дозволив в'їзд у країну російському актору Федору Добронравову.

Про це повідомляє прес-служба суду в середу, 27 березня, пише «Слово і Діло».

У гуморі сила: як «Свати» пішли в політикуПолітичний кітч, сатира та гумор – ще один тренд, із яким невдовзі доведеться рахуватися політичним діячам в Україні. Яких переваг і можливостей слід очікувати від гумористичних політичних проектів, прогнозував політолог Олександр Радчук.

Суд, розглянувши справу за позовом телекомпанії Студія 1+1 і компанії Кіноквартал, задовольнив її та скасував відповідні постанови і накази.

Суд визнав протиправними дії СБУ з підготовки довідки про наявність підстав для заборони в'їзду в Україну Добронравову, а також визнав протиправною і скасував постанову СБУ.

Також суд визнав протиправними звернення спецслужби в Міністерство культури про внесення актора до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, визнавши протиправним і скасувавши даний наказ Мінкульту і наказ Держкіно про анулювання посвідчень на право розповсюдження і демонстрування серіалу Свати.

Зокрема, вказується, що довідка СБУ була складена з порушенням нормативних вимог і за відсутності належних обґрунтувань.

Таким чином, всі інші рішення на її підставі суд визнав необґрунтованими, а тому визнав протиправними і скасував відповідну постанову СБУ, накази Мінкульту і наказ Держкіно.

Нагадаємо, 22 листопада 2017 року СБУ заборонила Добронравову в'їзд в Україну на три роки за поїздки в Крим і підтримку анексії півострова. 29 листопада Держкіно заборонило серіал Свати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: