З початку червня на водоймах загинуло більше сотні людей

Читать на русском
З початку червня 2019 року на водоймах України загинули 103 людини.  Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки.
Ілюстративне фото.

З початку червня 2019 року на водоймах України загинули 103 людини.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Завдання на літо: які обіцянки мають виконати мериЗокрема, мер Віталій Кличко обіцяв, що тривалого відключення гарячої води в Києві не буде.

Зокрема, впродовж минулої доби на водоймах потонули 10 людей. Рятувальники зазначають, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки.

«Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані. Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 379 людей, з яких 42 дитини. При цьому врятовано 156 громадян, у тому числі 24 дитини», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у столиці Угорщини - Будапешті - 30 травня на Дунаї сталася аварія катера «Русалка», який зіткнувся із круїзним лайнером і потонув за 29 секунд.

Також через зелене забарвлення морської води біля Одеси, яке називають цвітінням моря, фахівці Мінекології звернулися із закликом до відпочивальників не купатися й не споживати свіжу рибу та морепродукти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: