ФРН виступає за збереження «нормандського формату»

Читать на русском
Переговори задля політичного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі потрібно й надалі проводити в нормандському форматі, переконаний глава МЗС ФРН Гайко Маас.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас виступає за збереження посередницької ролі ФРН та Франції у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це глава МЗС ФРН заявив у суботу, 6 квітня, на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн Великої сімки (G7) у місті Дінар у Франції, передає агенція новин dpa.

Порошенко анонсував відновлення «нормандських переговорів»Представники чотирьох країн відновлять переговори по Донбасу після закінчення президентських виборів в Україні, заявив президент.

За словами німецького урядовця, важливо, щоб перемовини з метою пошуку політичного врегулювання на Донбасі тривали й після виборів президента України. Наявний на сьогодні так званий «нормандський формат», у якому, крім України та Росії, беруть також участь Німеччина та Франція, варто зберегти, зазначив Маас. Як Берлін, так і Париж сподіваються на подальші переговори в цьому форматі й після виборів в Україні, наголосив член уряду Німеччини.

Нагадаємо, перша зустріч глав держав та урядів Росії, Німеччини, Франції та України в так званому «нормандському форматі» відбулася 6 червня 2014 року в містечку Бенувіль у Нормандії, що дало назву формату зустрічі.

Згодом стали проводитися й зустрічі на рівні міністрів закордонних справ цих країн, де так само головною темою переговорів були пошуки політичного врегулювання конфлікту в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: