В Україні випробували деталі нової ракети «Циклон-4»

Читать на русском
На випробуваннях були присутні представники канадської компанії Maritime Launch Services Ltd, яка будує космодром для запусків цієї ракети-носія.

На державному підприємстві Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова пройшли випробування деталей нової ракети-носія Циклон-4.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook у середу, 15 травня.

Відзначається, що на вібраційно-функціональних випробуваннях головного обтічника ракети-носія Циклон-4 були присутні представники канадської компанії Maritime Launch Services Ltd, яка будує космодром для запуску цієї ракети-носія.

На Південмаші заявили, що випробування пройшли успішно. Надалі буде виготовлений зразок головного обтічника для проведення перших льотних випробувань.

Сімейство ракет-носіїв Циклон - це транспортна космічна система, призначена для високоточного виведення на кругові, геостаціонарні, сонячно-синхронні орбіти одного або групи космічних апаратів. Можливості ракети Циклон-4 дозволяють виводити на орбіту висотою 500 км космічні апарати або їх групи вагою до 5500 кг.

Нагадаємо, 17 квітня в США запустили ракету-носій Антарес, створену за допомогою України. Зокрема, перший ступінь цієї ракети розроблено українськими фахівцями з КБ Південне в кооперації з іншими підприємствами.

Як повідомлялося, в Україні відбудуться випробування ракетного комплексу «Нептун».

Також в Україні побудують катер для ракет «Нептун».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: