Військові випробували ракетний комплекс «Нептун»

Читать на русском
Під час випробувань перевірялася робота декількох нововведень у конструкцію крилатої ракети Р-360.

На одному з полігонів Одеської області відбулися чергові випробування ракетного комплексу.

Про це повідомляє в понеділок, 27 травня, прес-служба Укроборонпрому.

Як повідомляється, під час стрільб перевірялася робота цілого переліку нововведень у конструкцію крилатої ракети Р-360.

Зокрема, ракета отримала нову головку самонаведення, яка дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування. Крилата ракета отримала й новий стартовий двигун, що забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту, а також крила і рулі більшої площі, які повинні підвищити керованість і маневреність Р-360.

Окрім того, у крилатої ракети була замінена частина електронних і цифрових систем, які повинні забезпечити її роботу в складних умовах. Серед цих нововведень - новий радіовисотомір, завдяки якому вдалося зменшити висоту польоту Р-360.

Як зазначають у концерні, саме цей параметр є одним з найважливіших, оскільки чим меншою є висота польоту, тим складніше противнику побачити і перехопити крилату ракету. І тепер Р-360 може летіти в лічених метрах над поверхнею. Це значно зменшує час для її виявлення, ідентифікації і перехоплення.

У той же час були замінені складові частини системи навігації, які тепер забезпечують роботу навіть в умовах потужного використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

В Укроборонпромі зазначають, що в цілому, враховуючи всі зміни в крилатій ракеті Р-360, а також її можливості маневрувати на маршруті польоту до цілі, стає можливим обійти зони протиповітряної оборони противника і знищити ціль у тилу ворога несподіваним ударом.

Раніше в Одеській області випробували ракетні комплекси Вільха-М і ракети з касетною бойовою частиною Вільха-Р.

Також на державному підприємстві Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова пройшли випробування деталей нової ракети-носія Циклон-4.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: