У посольстві США стурбовані судовими вироками в Криму

Читать на русском
Раніше «суд» у Криму продовжив арешт тяжкохворому Едему Бекірову та засудив до 10,5 років колонії суворого режиму Костянтина Давиденка

В посольстві США висловили стурбованість у зв'язку з рішенням контрольованого Росією суду Криму про продовження арешту кримськотатарського активіста Едема Бекірова і вироком щодо українця Костянтина Давиденка.

Про це повідомляє прес-служба дипломатичного відомства в Twitter.

«Ми глибоко стурбовані вчорашніми судовими рішеннями в Криму про продовження арешту Едема Бекірова і засудження Костянтина Давиденка до 10 з половиною років ув'язнення. Росія повинна негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів», - йдеться в повідомленні.

Раніше суддя підконтрольного Кремлю «Київського райсуду Сімферополя» Антон Цикуренко продовжив на два місяці термін утримання в слідчому ізоляторі кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Бекірова російські силовики затримали на в'їзді в Крим 12 лютого 2018 року, після чого його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі. Його звинуватили у «незаконному придбанні, зберіганні і носінні боєприпасів і вибухових речовин».

Торік у лютому Федеральна служба безпеки Росії повідомила про затримання в Сімферополі громадянина України Костянтина Давиденко. У ФСБ заявили, що ця людина «цілеспрямовано збирала і передавала спецслужбам України відомості про діяльність частин і з'єднань Федеральної служби військ Національної гвардії Російської Федерації і стосовно співробітників Федеральної служби безпеки».

Незабаром Лефортовський суд Москви обрав Давиденку запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Потім суд в анексованому Криму засудив українця до 10,5 років колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: