Зеленський внесе до Ради подання на звільнення Луценка наступного тижня

Читать на русском
Наступного тижня президент України Володимир Зеленський скерує до Верховної ради подання щодо звільнення генерального прокурора Юрія Луценка.

Наступного тижня президент України Володимир Зеленський скерує до Верховної ради подання щодо звільнення генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на 1+1 заявив представник президента у Верховній раді Руслан Стефанчук, передає «Слово і Діло».

Стефанчук анонсував, що наступного тижня Зеленський скерує до Ради вже чотири подання на звільнення посадовців, серед яких опиниться Луценко.

«Там юридична конструкція більш складна. Але ми знайшли можливість юридичного обґрунтування. Я глибоко переконаний, що на наступному тижні президент України знову пришле до Верховної ради, але вже не три подання, а чотири. Чотири подання на звільнення, в тому числі подання на звільнення генерального прокурора Юрія Луценко», – заявив представник президента в парламенті.

За його словами, окрім подання на звільнення генпрокурора будуть повторно внесені подання на звільнення посадовців, які були не підтримані.

«Це три подання, в яких нам відмовили», – додав він.

Нагадаємо, 6 червня Верховна рада України не підтримала відставку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Народні депутати також відмовилися звільняти міністра оборони України Степана Полторака та голову Служби безпеки України Василя Грицака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: