Луценко розповів, чи збирається подавати у відставку

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що не збирається прогинати хребта за будь-яку посаду, але і подавати у відставку через ультиматуми теж не буде.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що не збирається «прогинати хребта» за будь-яку посаду, але і подавати у відставку через ультиматуми теж не буде.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю Liga.net.

Три роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаГенпрокурору вдалося дотримати слова з приводу розслідування вбивства Гандзюк, але його обіцянки про передачу до суду справ щодо розстрілу Майдану й соратників Януковича не виконані.

«Будь-яка посада тимчасова, я за неї не прогинав і не буду прогинати хребта, ні в кого нічого просить не збираюся. Закон не передбачає можливості президенту зняти генпрокурора одноосібно. Якщо комусь хочеться негайно, то для цього є два способи: моя заява або недовіра в парламенті, яка тягне за собою відставку», - сказав очільник ГПУ на питання про його можливу заяву про відставку.

«У відставку, звичайно, у свій час піду. Але не через ультиматуми. Хочу, щоби передача цих досягнень відбулася в законний, спокійний спосіб, бо будь-які революційні потрясіння, як правило, знищують розпочаті процеси і кримінальні провадження», - сказав Луценко.

На уточнююче питання, чи порівнює він свою відставку з революцією, генпрокурора відповів, що скоріше, з контрреволюцією, оскільки з відставкою керівника ГПУ важливі провадження часто «губляться».

При цьому він наголосив, що не зустрічався з нардепами щодо голосування за його відставку і додав, що про парламент знає «майже все» і наразі не бачить підстав говорити про недовіру.

Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянкуСеред перших кадрових рішень Зеленського - призначення Андрій Богдана та Руслана Рябошапки. Хоча президент обіцяв нових людей.

«Але, як відомо, ВР може все. Якщо парламент ухвалить недовіру, то сприйму це нормально. Я поважаю цю інституцію, як орган, який балансує політичну систему країни», - сказав Луценко.

За його словами, для політичної культури України спадкоємність влади є більш бажаною. На питання, як на його бажання залишитись на посаді відреагував Порошенко, Луценко відповів, що це відповідає точці зору п'ятого президента.

Нагадаємо, раніше у команді президента Володимира Зеленського заявляли, що чинний генеральний прокурор Юрій Луценко повинен залишити свій пост.

Також стало відомо, що Гройсман іде у відставку.

Заяву написав і очільник МЗС Клімкін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: