Зеленський зустрівся з головою УГКЦ

Читать на русском
На завершення зустрічі Святослав Шевчук подарував Володимиру Зеленському книгу про історію Української греко-католицької церкви та ікону дванадцяти найбільших церковних свят.

Новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з головою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком.

Про це повідомляє прес-служба Зеленського у вівторок, 7 травня, пише «Слово і Діло».

Новообраний президент привітав Блаженнішого Святослава із днем ​​народження, а голова УГКЦ привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах.

Інавгурація Зеленського: чому не варто тягнути та як ВР сама собі шкодитьУ команді Зеленського заявили, що проведення інавгурації 19 травня не завадить Дню пам'яті жертв репресій, оскільки раніше він збігався з Днем Європи.

«Володимир Зеленський подякував за духовну підтримку з боку Української греко-католицької церкви всіх українців у нинішній непростий час. Крім того, новообраний президент наголосив на важливості служіння, яке Церква здійснює на окупованих територіях Донбасу і в анексованому Криму», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час зустрічі також йшлося про місію Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій в збереженні релігійного миру, про громадську ініціативу для побудови європейської України. Наголосили на важливості Світового конгресу українців та української діаспори для підтримки України в світі, а також на необхідності відповіді на виклики гібридної війни. Окремо обговорили масову еміграцію молоді з України та роль церкви в підтримці зв'язку громадян із батьківщиною.

На завершення зустрічі Святослав Шевчук подарував Володимиру Зеленському книгу про історію Української греко-католицької церкви та ікону дванадцяти найбільших церковних свят.

«Основним пріоритетом таких зустрічей Володимира з лідерами різних конфесій є об'єднання всіх українців незалежно від віросповідання і поглядів. Найважливіші моменти обговорення яких - шляхи спільного подолання конфлікту на сході України і встановлення миру і спокою на території нашої країни», - підкреслили в повідомленні.

Раніше у Зеленського прокоментували призначення нового командувача ООС.

Також нагадаємо, Зеленський висловив співчуття у зв'язку із авіакатастрофою в «Шереметьєво».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: