Суховантаж під прапором РФ через шторм потрапив у води України

Читать на русском
Корабель Melita відхилився від свого шляху і заглибився в територіальні води України на відстань до п'яти миль.

Суховантаж Melita під прапором Росії через штормову погоду ввійшов у територіальні води України.

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook у середу, 5 червня, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що інцидент стався на захід від Тарханкутського півострова. Суховантаж, який прямував за маршрутом порт Астрахань - порт Констанца, через негоду був змушений відхилитися від рекомендованого шляху і заглибитися в територіальні води України на відстань до п'яти миль.

Українські прикордонники виявили судно на траверзі Тендрівської коси й опитали його екіпаж згідно з протоколом. При цьому зазначається, що були формальні підстави для затримання судна, враховуючи такі обставини, як порушення державного кордону і відключення системи AIS, відповідно до положень Міжнародної конвенції про територіальне море, Конвенції ООН з морського права.

«Судно Melita було без затримок направлено безпечним маршрутом в пункт призначення без будь-яких дій, спрямованих на силове захоплення, огляд або арешт екіпажу, на відміну від Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Росія під виглядом навчань блокує значні акваторії на Чорному та Азовському морях. Практично вся морська економічна зона України перебуває під контролем російського флоту, зазначив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: