Білорусь призупинила транзит нафти в Україну

Читать на русском
Білорусь призупинила транзит нафти в Україну через відсутність вільних резервуарів в Україні для відкачування брудної російської нафти, яка перебуває у трубопроводі.

Білорусь призупинила транзит нафти в Україну через відсутність вільних резервуарів в Україні для відкачування брудної російської нафти, яка перебуває у трубопроводі.

Як пише «Слово і Дліо», про це повідомляє прес-служба концерну «Белнефтехим».

В Україні вживають заходів для уникнення дефіциту паливаУкртранснафта і Кременчуцький нафтопереробний завод вживають заходів на тлі ситуації з експортом нафти з Російської Федерації та Білорусі.

Як відзначили в прес-службі, згідно з новим графіком прокачування, відновлення в бік України заплановано в ніч з 19 на 20 травня.

Крім того, не здійснюється і транзит нафти нафтопроводом «Дружба» в бік Польщі.

На даний час Білорусь забезпечує прокачування нафти, що відповідає стандарту, в напрямку ВАТ «Мозирський НПЗ» в обсязі, необхідному для його повного виробничого завантаження.

Нагадаємо, 19 квітня в Білорусі заявили про різке погіршення якості нафти, що надходить з території Росії по трубопроводу «Дружба». Зміст хлорорганічних сполук перевищував норму в десятки разів.

На даний час «Укртранснафта» звільнила одну нитку нафтопроводу «Дружба» від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит по українській ділянці нафтопроводу. Повне прокачування некондиційної нафти Urals з території України в Угорщину та Словаччину може зайняти від чотирьох до шести місяців.

Питання про компенсацію додаткових витрат на проведення нестандартних робіт, пов'язаних з витісненням некондиційної нафти з нафтопроводу «Дружба» було розглянуто 14 травня в Братиславі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: