Запит на оновлення: які партії можуть потрапити до ВР

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Політичне життя дуже бурхливе. Кандидати шукають, від кого б піти за округом або за списком. З останнім складніше.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

«Репутаційні ризики нарешті стають складовою політичного risk-management. А разом із тим це і є оновлення. Оновлення, яке має всі шанси стати просто фасадним ремонтом. Хтось тисне червону кнопочку «ліфта» Зеленського, інші – підуть через відбір «Голосу» Вакарчука», – зазначив Охотін.

На його думку, поки ці дві партії найбільш агресивно зайшли в нішу нових політиків. Колишній ареал існування хороших хлопчиків і дівчаток перетворюється на червоний океан.

Він припустив, що партії «Слуга народа» вдасться взяти 35% і подекуди добити мажоритаркою. Вакарчук може отримати до 7% за рахунок Зеленського та Порошенка. На більше немає часу.

Дослідження: РПЛ і «Самопоміч» де-факто входять до коаліції з БПП та НФРПЛ і Самопоміч під час 8-ї сесії VIII скликання в середньому давали більш ніж половину голосів від фракцій разом із БПП та НФ. Регулярно заявляючи про свою опозиційність, радикали Ляшка підтримали більшість ухвалених законодавчих ініціатив.

«Час грає проти Порошенка та Зеленського. Першому заважають партія Гройсмана й партія Вакарчука, другого – політики з більшою соціальною складовою в програмі або з більш епатажними діями», – пояснив експерт.

Також, за його словами, «Опозиційна платформа – За життя» може отримати близько 10%.

«Дякуємо Вілкулу та Мураєву за розкол у південно-східних лавах», – додав він.

Крім того, «Європейська солідарність» може отримати 10%. Також мають шанси Ляшко та Смешко. Олег Ляшко отримав нову мішень в особі Зеленського й битиме по ній, підкреслив політтехнолог.

«Прогнозую Радикальній партії близько 5,5%. Десь стільки ж й Ігорю Смешку», – утиочнив він.

«Юлія Тимошенко – десь 9%. Її результат буде за рахунок тих, кому не подобаються потенційні ліберальні реформи в команді Зеленського. Тих, хто чекає від держави захисту», – резюмував Петро Охотін.

«Слово і Діло» склало хронологію парламентської виборчої кампанії.

Раніше «Слово і Діло» вивчило, яким чином досягається ситуативна більшість у ВР VIII скликання, й з'ясувало, що погоду роблять не стільки позафракційні, скільки так звані опозиційні нардепи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: