На Прикарпатті оцінили збиток через паводок

Читать на русском
Місцева влада просить у Кабміну більше 160 мільйонів гривень. На Закарпатті попередньо заявили про 150 мільйонів.

Влада Івано-Франківської області просить в уряду більше 160 млн грн з держбюджету на ліквідацію наслідків негоди в травні.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 3 червня, повідомляє Укрінформ з посиланням на начальника Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА Володимира Стебницького.

«Івано-Франківська облдержадміністрація після оцінки збитку, який завдала стихія в травні, направила листа до Кабміну з проханням виділити з держбюджету майже 160 млн грн на ліквідацію наслідків стихії. З цих коштів 100 млн грн необхідно направити на відновлення об'єктів комунальної власності, і майже 62 млн грн - на відновлення пошкоджених дамб», - повідомив Стебницький.

Він нагадав, що на Прикарпатті сильні зливи і дощі тривали протягом травня. Найбільших збитків негода завдала 20-21 травня в Богородчанському, Надвірнянському, Калуському і Рожнятівському районах. Дощі 15-17 травня затопили десятки дворів у селах Ямниця і Микуличин.

При цьому після дощів 2 червня підтопленими залишаються 5 житлових будинків, 13 дворів і 12 присадибних ділянок в п'яти населених пунктах на території трьох районів області (Калуський, Коломийський і Тлумацький райони).

Відзначимо, раніше на Закарпатті заявили, що на ліквідацію наслідків стихії в області необхідно не менше 150 мільйонів гривень. Точна цифра буде названа після детального аналізу ситуації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: