Клімкін закликав не допустити повернення Росії до ПАРЄ

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав європейських політиків не допустити повернення Росії до ПАРЄ.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав європейських політиків не допустити повернення Росії до ПАРЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі українського МЗС.

«У контексті проведення в м. Гельсінкі 16-17 травня міністерської зустрічі Ради Європи міністр закликав не допустити повернення до Парламентської Асамблеї РЄ Росії, яка продовжує системно порушувати міжнародне право і підривати мінські домовленості», – йдеться в повідомленні.

Клімкін також відзначив важливість скоординованої жорсткої відповіді на подальшу агресію Росії проти України у зв'язку з рішенням спростити процедуру видачі російського громадянства для українців, які проживають на тимчасово окупованій Росією території Донецької та Луганської областей, зокрема, посилити економічні санкції проти РФ і не визнавати російських паспортів, виданих громадянам України всупереч українському законодавству.

Нагадаємо, російську делегацію в складі ПАРЄ було позбавлено низки повноважень, у тому числі права голосу, у квітні 2014 року через анексію Криму та агресії в Донецькій і Луганській областях. Тоді російська делегація припинила свою роботу у складі асамблеї на знак протесту. Москва відреагувала заявою про те, що чинний регламент ПАРЄ притискає інтереси делегацій окремих країн і дозволяє іншим ухвалювати дискримінаційні рішення - наприклад, позбавляти права голосу, відстороняти від участі в керівних органах асамблеї та різних моніторингових місіях, як це було з російською делегацією

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: