Зеленський обговорив із сенатором США посилення тиску на Росію

Читать на русском
Президент прийняв американського сенатора, з яким говорив про парламентські вибори і ситуацію на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з сенатором США Робертом Портманом обговорив ситуацію на Донбасі і кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави в четвер, 30 травня.

«Питання, яке порушувалося під час зустрічі, - ситуація на Донбасі і необхідні кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні, насамперед, про припинення вогню та обмін заручниками», - йдеться в повідомленні.

Говорячи про позачергові парламентські вибори в Україні, Зеленський пояснив: «Якби цей парламент, який не працює, залишався і далі, то ми сформували б уряд у грудні. Ми не можемо чекати. У нас дві війни - війна з Росією і війна з корупцією всередині країни, що є загрозою, перш за все, для економіки України».

За словами Зеленського, завдяки проведенню виборів у Раду уряд може бути сформовано вже у вересні.

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі та необхідні кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні, насамперед, щодо припинення вогню і обміну заручниками.

Зеленський відзначив активну позицію Сенату США у введенні санкцій проти Росії і надання Україні військової допомоги. Було наголошено на необхідності подальшого тиску на РФ з метою забезпечення належного виконання Мінських домовленостей.

«Президент Володимир Зеленський і сенатор Роберт Портман також обговорили актуальні питання реалізації реформ, які повинні наблизити Україну до ЄС і НАТО. Крім цього, глава держави подякував гостю за підтримку України з боку Сенату США і лідерство Роберта Портмана як співголови Сенатського українського кокусу», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше сьогодні Зеленський зустрівся з родичами полонених українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: