Зеленський зустрівся з очільниками МЗС Франції та Німеччини

Читать на русском
Президент наголосив на підтримці Німеччиною і Францією головного пріоритету кожного українця - припинення вогню на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський в четвер, 30 травня, провів зустріч з главами МЗС Німеччини і Франції - Хайко Маасом і Жан-Івом Ле Дріаном.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Вони підтримують наші пріоритети, пріоритети моєї команди в різних сферах - це й економічні питання і питання боротьби з корупцією. І головний пріоритет кожного українця - припинення вогню, припинення війни», - сказав президент, виходячи з Будинку з химерами.

Маас, своєю чергою, зазначив, що сторони думають над тим, як дати новий поштовх Мінському процесу для врегулювання конфлікту і припинення війни на Донбасі.

«Якраз користуючись такою хорошою можливістю, ми хочемо подумати над тим, як знову «оживити» Мінський процес, щоб досягти мети - встановлення миру на сході, чого дуже чекають люди там», - сказав глава МЗС Німеччини.

Він зазначив, що мир на сході України може бути встановлено в рамках «нормандського формату».

«Ми дійшли згоди, що в «нормандському форматі» в рамках переговорів між Францією, Німеччиною, Росією та Україною ми будемо намагатися виконати Мінські домовленості для того, щоб був все ж встановлений мир на сході України. Я думаю, що в рамках цього формату ми можемо досягти цього», - сказав Маас.

Він зазначив, що Зеленський назвав досягнення миру на сході України своїм пріоритетом, і «ми його в цьому підтримуємо».

Раніше повідомлялося, що сьогодні Зеленський зустрівся з американським сенатором Робертом Портманом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: